Krumpli vagy kerék?

 2012.11.18. 16:20

A legtöbben anyagi okok miatt kezdenek el külföldön dolgozni. A (több) pénz az elsődleges motiváció.

Ezen kívül azonban még számtalan oka lehet annak, ha valaki külföldre költözik: ott folytatja tanulmányait, ott kap/lát lehetőséget szakmai karrierre, de közrejátszhatnak családi vagy egészségi okok, társadalmi problémák, vagy éppen egy abszurd politikai helyzet.

Te miért vágysz Németországba?

???

Bármi is legyen a fő indítékod, egy biztos: nem vagy elégedett jelenlegi életkörülményeiddel, akár több területen sem. (Mint ahogyan én sem voltam az néhány hónappal ezelőtt.)

Megértem, ha esetleg ezek ellenére sem rohansz a vasútállomásra, hogy jegyet vegyél az első külföldre tartó vonatra. Megértem, ugyanis "semmi sem annyira fájdalmas az emberi gondolkodás számára, mint a mélyreható, hirtelen változás." (Mary Shelley) 

A külföldi munkavállalás is ilyen "mélyreható változás", ami nem feltétlenül megoldás mindenki számára. (Sőt!)

Az otthon-maradás mellett döntőknek, de természetesen mindenki másnak is szeretettel ajánlom figyelmébe a következő programot:

http://kernertraining.hu/szeminarium/eld-az-almod-elettervezo-tabor/

Itt nem csak azt tudhatod meg, hogy mit is kell(ene) tenned először, ha most (még) elégedetlen vagy életkörülményeiddel, de választ kaphatsz a címben feltett furcsa kérdésre is.

Hasznos időtöltést kívánok! :-)

Tipp:

Te is szereted az ingyenes megoldásokat? A Kerner-training regisztrált hírlevélolvasójaként jelentős kedvezménnyel vehetsz részt a szemináriumon, plusz előzetesen kapsz egy 40 (!) oldalas kivonatot a kapcsolódó munkafüzetből, többek között a két válasszal ... :-)

U.i.:

Nem kapok egy fillér jutalékot sem Tibortól. Nem pénzért ajánlok Neked különböző könyveket, programokat, hanem mert nekem beváltak, nálam működnek. Szerintem Te is hasznát/hasznukat veheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr514912420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása