Ha már olvasgattál mosogatói állással kapcsolatos hirdetéseket, akkor nem fogsz meglepődni az alábbi felsoroláson, ami a mosogató leggyakoribb feladatait ismerteti:
-- az ételek el(ő)készítéséhez használt konyhaeszközök (edények, fazekak, lábasok, serpenyők, tepsik, …) mosogatása, szükség esetén ezek szárazra törlése ÉS elpakolása
-- az étkezésnél használt tányérok, csészék, csészealjak, esetleg poharak ÉS természetesen az evőeszköz mosogatása, szárítása és elpakolása
-- a közvetlen munkaterület (mosogatógép és környéke) ÉS úgy általában a konyha (szekrények, tárolók, polcok, csempe ÉS a padló) takarítása, tisztán tartása
A munkaköri leírásban ezek után szokott következni az ominózus (tag)mondat:
-- „és minden olyan tevékenység, ami rendszeresen vagy alkalmanként előfordul a konyhában.”
A következő bejegyzés(ek)ben a fentieket fogom részletesen is körülírni, mert aki már átélte, milyen is 80-100 fő után EGYEDÜL elmosogatni, annak azért mást jelentenek a fenti, hivatalosan megfogalmazott mondatok, mint egy „laikusnak”, aki még csak odahaza mosogatott 4-6 családtag után … :-)