Csalók és haszonlesők ellen

 2012.10.25. 13:15

"... ha valaki külföldre indul, a legnagyobb buktató az lehet, ha csalók kezébe kerül, vagy hiányzik a megfelelő felkészültség."

(Forrás: http://atv.hu/cikk/20121024_ez_itt_nem_az_otthoni_eletem_folytatasa_tapasztalatok_a_kivandorlasrol
 

Az elmúlt napokban nem tudtam időt szakítani a blog folytatására, de a fenti mondat ismét ráébresztett, hogy milyen fontos az, hogy megosszam a külföldi munkavállalással kapcsolatos tapasztalataimat és azokat az infókat, amelyekkel könnyebben boldogulsz majd egy idegen országban is.

Saját főnökeimet például rendkívül korrektnek tartom, ám a 'segítőkész' jelzőt már nem feltétlenül használnám velük kapcsolatosan ... Ha nem jártam volna utána dolgoknak, teendőknek kiutazás előtt, illetve a kinti tartózkodásom alatt, akkor egy "kicsit" nehezebben és persze sokkal drágábban tudtam volna csak elintézni a különböző hivatalos ügyeket.

A tudatlanságnak vagy enyhébb kifejezéssel tájékozatlanságnak bizony igen sok haszonlesője és haszonélvezője van. Jó példa erre az egyik ismerősöm esete, akit a közvetítője összesen 300 euróval nyúlt le hivatalos bejelentkezés és egyéb intézkedések címén, amiket én TELJESEN INGYEN intéztem el - ÉS hozzáteszem, mindössze percek alatt. 

Természetesen ehhez nem ártott "némi" nyelvtudás sem, de német nyelvtanárként természetesen megismertetlek majd néhány hasznos német kifejezéssel is, amelyeket jól tudsz majd hasznosítani az álláskeresés és -pályázat, valamint a külföldi hivatalos ügyintézés során is.

Addig is - jutalékmentesen és - szeretettel ajánlom figyelmedbe a Grimm Kiadó magyar-német, német-magyar "Gasztronómiai szótár"-át:

 http://www.grimm.hu/kiadv%C3%A1ny/n%C3%A9met%E2%80%93magyar-magyar%E2%80%93n%C3%A9met-gasztron%C3%B3miai-szaksz%C3%B3t%C3%A1r

A borítókép alatti "Mintaoldalak"-ra kattintva bele is nézhetsz a könyvbe.

Nyugi! Mosogatóként természetesen nem kell ismerned mind a 2500 kifejezést! :-)

Egyébként a napokban összeírtam, hogy milyen fontosabb témákról is fogok bejegyzést írni. Magam is elképedtem a sok-sok hasznos témán ...

Mivel még biztosan eltart egy ideig, hogy minden lényeges infót megosszak Veled, kedves Blog-olvasó, ezért kérlek és buzdítalak, hogy írd meg, mi érdekel téged, hogy mielőbb választ kaphass sürgős és fontos kérdéseidre.

A következő bejegyzésemig örömteli és sikeres szótanulást kívánok! :-)

Címkék: nyelvtudás csalók felkészültség német kifejezések gasztronómiai szótár

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr614869455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása