Német folyószámla

 2012.12.03. 06:21

• Ingyenes és kényelmes számlanyitás

• Ingyenes számlavezetés

• Ingyenes készpénzfelvételi lehetőség akár több (tíz)ezer bankautomatából

• 50-100 Euro jóváírás

... hogy csak néhányat említsek azon előnyök közül, amelyekkel Téged is csábítanak a németországi online bankok.

Még mielőtt végleg elcsábulnál, érdemes és fontos elolvasni az előző bejegyzésemből elérhető weboldalon szereplő fantasztikus ajánlatokhoz tartozó APRÓ BETŰS részeket.

Az ígért jóváírás például - általában - csak 3-6 hónap után jelenik majd meg a számládon, az ingyenesség - egyik - feltétele pedig az, hogy havonta érkezzen a számládra meghatározott összegű (munkabér jellegű) átutalás. Ha pedig mégis csak személyesen szeretnél / kellene intézned valamit, akkor ne lepődj meg, ha egyik-másik bankban, sok esetben nem kevés díjat számolnak majd fel. 

Ettől függetlenül - bankolási szokásaidtól és igényeidtől függően - biztosan találsz majd olyan ajánlatot, amelyik tökéletesen megfelel Neked.

Én végül is egy "klasszikus" folyószámla mellett döntöttem, melyet a Sparkasse banknál nyitottam, az alábbi feltételekkel:

http://goo.gl/VkTFN

Az engem érintő tranzakciók itt is ingyenesek, így a magyar számlára történő átutalás is, a szomszéd épületben működő bankfiók előterében pedig éjjel-nappal hat (!) automatán intézhetem banki ügyeimet, többek között ingyenesen kinyomtathatom a számlaegyenlegemet. És persze itt is van lehetőség online bankolásra.

Végezetül egy nagyon fontos infó: Németországban nem sokra mégy az otthoni bankkártyákkal és hitelkártyákkal. Az üzletek itt elsősorban az úgy nevezett V-Pay típusú (ec-kártyának is nevezett) bankkártyát fogadják el:

http://www.vpay.com/media/german.wvx

 

 

Címkék: Girokonto V-PAY bankkártya német folyószámla

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr614944257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása