Unterwegs

 2012.11.24. 09:07

Ha Te is a Bajor Alpok egyik kis településén találtál magadnak munkát, amit egy "hegyek között, völgyek között zakatol-ó vonat"-tal közelítesz meg, akkor útközben (= unterwegs) tapasztalni fogod, hogy a kisebb állomásoknál csak lassít a vonat, tehát le kell majd ugranod ... :-)))

Na jó, ez ebben a formában természetesen nem igaz :-), de néhány helyen tényleg csak akkor áll meg a szerelvény, ha ezt - a városi tömegközlekedésből ismert módon - jelzed a mozdonyvezetőnek.

Ezeket 'Bedarfshalt(estelle)' névvel illetik.

Ha ilyen helyre készülsz, akkor se ess pánikba, nem fogsz a vonaton maradni, a következő üzenettel jó előre figyelmeztet a hangosbemondó:

"Nächster Halt ist ... (állomás neve). Dies ist ein Bedarfshalt. Wenn Sie aussteigen möchten, bestätigen Sie bitte die Sprechstelle an einer der Ausstiegstüren."

Vagyis a kocsi ajtajánál található gomb megnyomásával tudod jelezni leszállási szándékodat.

Gute Reise! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr744922688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása