Túlképzett vagy?

 2012.11.09. 10:06

Nem baj! :-)

Az önéletrajz és a motivációs levél írásakor örök dilemma, hogy egy betanított munkával kapcsolatosan, mint amilyen a mosogatás is, milyen szintű iskolai végzettséget tüntessünk fel pályázati anyagunkban.

Bizonyára a Te ismeretségi körödben is vannak olyanok, akik - kimondva vagy kimondatlanul - csak azért nem kaptak meg egy állást, mert az illető az adott munkakörre túlképzett volt.

A (majdnem) munkaadó ilyenkor azt gondolhatta ugyanis, hogy az illető úgy sem maradna sokáig a cégnél, belátható időn belül képességeinek inkább megfelelő állás után nézne.

Ezzel tulajdonképpen igaza is van, bár sovány vigasz szellemi képességeink ily módon történő elismerése, amikor az ember lassan, de biztosan az éhhalál felé halad ...

Ne keseredj el!

Van egy jó hírem! :-)

Ha Te is egyetemi diplomával a tarsolyodban fontolgatod, hogy megpályáznál egy külföldi mosogatói állást, bátran tedd meg a szükséges lépéseket, szemezgess az állásajánlatok között és kezdd el összeállítani pályázati anyagodat!

Itt ugyanis nem kell letagadnod felsőfokú tanulmányaidat, sőt azzal akár növeled is az esélyedet!

Miért?

Sok helyen egyrészt csak egy-egy szezonra, négy-öt hónapra keresnek új munkaerőt, és a munkaadók hozzászoktak már a fluktuációhoz, még ha természetesen jobban szeretik a folytonosságot, és nem feltétlenül akarnak minden szezonban újabb és újabb munkaerőt betanítani a konyhai teendőkre.

Van itt azonban még valami: egy diplomás pályázó - ideális esetben :-) - jobb nyelvtudással is rendelkezik, mint alacsonyabb iskolai végzettségű vetélytársai, ami nem hátrány a napi kommunikáció során.

További jó pont, ha az egészséges életmód híveként megemlíted, hogy rendszeresen sportolsz, még ha a versenysport esetleg távol is áll tőled.

Ne feledd, mosogatóként komoly fizikai munka vár Rád, és főnököd is nagyon fogja értékelni, ha néhány hét elteltével nem kell új munkaerőt keresnie, csak azért, mert Te kidőlsz a csatasorból ...

:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr464898407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása