Aurea mediocritas

 2013.07.30. 10:53

A külföldi munkavállalás ugyan számos előnnyel jár (jó fizetés, ismeretlen városok, tájak felfedezése, nyelvtanulás, ...), de sok esetben sok mindenről le is kell mondanod: otthon maradnak a rokonok, barátok, sőt akár a párod, vagy éppen a gyermekeid is.

Ezt egy férfi talán könnyebben "feldolgozza", ám egy édesanya esetében már óriási dilemma, hogy a jobb anyagiakat vagy inkább a család közelségét válassza.

Jobb esetben egyikről sem kell lemondania, de bizony nem egy olyan édesanya írt nekem az elmúlt időben, aki az otthoni szorongató anyagi okok miatt családját hátrahagyva költözött ki külföldre, hogy előteremtse a hitelek visszafizetéséhez, illetve a gyermekei iskoláztatásához, boldogulásához szükséges pénzt.

Óriási áldozat, tisztelet érte!

Nekik, de persze minden érintettnek hasznos olvasmány az alábbi blogbejegyzés:

http://www.teljessegviraga.hu/blog/vajon-hol-az-arany-kozeput/

(Nem fűződik hozzá semmiféle érdekem, ezért nem a bejegyzés végén található tanfolyamot szeretném népszerűsíteni, vagyis nem bújtatott reklámüzenetként ajánlom figyelmedbe az írást!)

Számodra hol van az arany középút?

Címkék: munkavállalás kivándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr995433594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása