Ilyenek a magyarok! (?)

 2013.07.20. 16:09

Rengeteg pozitív visszajelzést kapok a kifejezetten mosogatóknak készített, online német nyelvi tanfolyamom (http://www.mosogato-nemetorszagban.com) résztvevőitől illetve sokan reagálnak a blogbejegyzéseimre is.

Ezen felbátorodva két hónappal ezelőtt arra gondoltam, mások számára is elérhetővé teszem ezeket az internetes oldalakat. Mintegy harminc olyan Facebook oldal szerkesztőjének írtam, akik Németországban élő, dolgozó, vagy éppen oda készülő magyaroknak kínálnak hasznos infókat a közösségi oldalon.

Rövid üzenetemben felkínáltam a közösségük meglévő és leendő tagjainak a segítségemet.

Azóta mindössze négy oldal (a megszólítottak alig több, mint 10%-a) szerkesztőjétől kaptam választ, ebből kettő örömmel fogadta a felkínált segítséget, egy nem értette, hogy mit akarok, egy pedig provokációnak tartotta a felajánlott segítséget.

Utóbbit meg is kérdeztem, hogy vajon mi a provokáció abban, ha teljesen ingyen segíteni szeretnék másoknak, hogy hozzám hasonlóan havi 350 ezer forintot keressenek mosogatóként.

A válaszát idézem, érdemes megfigyelni a borzalmas nyelvi hibákat, sok mindent elárul az illetőről:

"Uram Ön aszt gondolja hoyg a Nemetorszagba a magyaroknak csak mosogato allas jut?? elnezest ez mi ?"

Egyszerűen nem értem, miért ilyenek egymással a magyarok ... :-(

Persze ez nem veszi el a kedvemet attól, hogy a jövőbeni ezzel kapcsolatos további terveimet is megvalósítsam, és hozzájáruljak ahhoz, hogy minél több honfitársam boldoguljon (legalább) külföldön, ha már otthon - az ismert gazdasági és politikai okok miatt - ez nem sikerül ...

Köszönettel veszem, ha felhívod ismerőseid figyelmét a tanfolyami oldalra illetve ezen blogra is. Biztosan hálásak lesznek Neked érte. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr245416405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása