Több mint 250 ezer magyar ...

 2013.07.11. 17:06

.. legalább fél éve külföldön dolgozik:

http://propeller.hu/itthon/2739049-gki-mar-270-280-ezer

Időről-időre találkozok a neten olyan írásokkal, statisztikákkal, amelyek a kis hazánk határain túl boldogulást kereső honfitársainkkal foglalkozik.

Érdekes módon az ilyen jellegű cikkek után olvasható megjegyzések között szinte kivétel nélkül mindig találni olyan véleményt, amely kritizálja azokat, akik külföldön vállalnak munkát.

Elgondolkodtam, vajon mi motiválhatja ezeket a - bocsánat a kifejezésért - "fikázókat".

Szerintem:

a) Tökéletesen elégedettek a magyarországi fizetésükkel, és ennek szívből örülök én is.

b) Többre és jobbra vágynak, de valami oknál fogva (családi okok, betegség, stb.) jelenleg még csak álmodoznak a külföldön megszerezhető, magasabb fizetésről.

c) Lusták és irigyek. (No comment.)

d) Egyszerűen hülyék.

Nekem sem (volt) egyszerű három kislányunktól búcsút venni, kiutazni egy-egy hosszú szezonra, és tanári diplomával mosogatni.

De!

Mindenkinek kívánom, hogy akár külföldön, akár odahaza érezze meg azt a csodálatos érzést, amikor becsületes munkával, egy munkahelyen (!), annyit tud keresni, amiből nem csak kényelmesen meg tud élni, de jut pénz utazásra, kikapcsolódásra, ajándékokra is, sőt bőven félre is tud rakni az esetleges szűkebb időkre.

Blogom korábbi bejegyzéseiben már mutattam néhány weboldalt, ahol gyakorlatilag folyamatosan találhatsz aktuális külföldi munkaajánlatokat, így mosogató állást is.

A német nyelvvel még csak ismerkedőknek pedig készítettem egy ingyenes, online tanfolyamot is:

http://www.mosogato-nemetorszagban.com/

Élj a lehetőséggel!

:-)

Címkék: álláskeresés Jobbörse ingyenes német tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://mosogato-nemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr345400700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása